Perustietoa Pyhän Henrikin tiestä

Pyhän Henrikin tien vaellusreitin kokonaispituus on noin 140 kilometriä. Reitin päätepisteet ovat pohjoisessa Kokemäellä Pyhän Henrikin saarnahuone ja etelässsä Turun tuomiokirkko. Reitin voi vaeltaa kumpaan suuntaan tahansa. Ohjeellinen vaellusaika on noin 1 viikko. Reitti on merkitty oheiseen karttaan punaisella viivalla. Kun vaeltaminen jollakin osuudella onnistuu vain kävellen, on karttaan merkitty vaihtoehtoinen reitti katkoviivalla tai sinisellä viivalla. Reitti kulkee myös Vaskijärven luonnonpuiston kautta, jossa kulkeminen on kokonaan kielletty 1.2.-31.5. Alue on merkitty karttaan vihreänä neliönä. Metsähallitus on merkinnyt reitillemme luonnonpuiston alkamisen maastoon tauluin.

Yhdistyksemme järjestää kolmen vuoden välein reitillä vaelluksen, jonka hintaan sisältyy kaikki vaeltajalle tarpeellimen: yöpyminen, ruokahuolto ja muu palvelu. Myös yksittäiset vaeltajat, ryhmät sekä pyöräilijät voivat vaeltaa reitillä. Ratsastusvaellukset eivät toistaiseksi ole sallittuja.

Reittimme on merkitty maastoon pääosin puukuituisin, punaisin nauhoin, joissa on yhdistyksen logo.

Vaikka merkinnät ovat kunnossa, emme kuitenkaan suosittele vaeltamista pelkästään karttaesitteen karttaan turvautuen.

Kartat

Ladattavat reittitiedostot GPX-muodossa

Linkkiä klikkaamalla avautuu ikkuna, jossa voit ladata tiedoston. Huomaa, että voit nähdä reitin kartalla vasta, kun avaat lataamasi tiedoston jollakin karttaohjelmalla puhelimessasi, tabletillasi, tietokoneellasi tai älykellollasi.

Mikäli tarvitset tarkemmat ohjeet gpx-tiedostojen kyttöönottoon, voit lukea ne tästä.

Reitit sähköisellä kartalla

Kävelyreitti punaisella ja pyöräreitti sinisellä.