Pyhän Henrikintien vaellusreitistä tehtiin vuonna 2000 esite, jossa on reitti merkittynä kartalle sekä selostavaa tekstiä reitistä. Uudempi esite on tulossa osana meneillään olevaa reitin kehittämisen Leader-hanketta. Vuoden 2000 esitteen karttakuvat antavat melko hyvän kuvan reitin kulusta. Voit käyttää karttaa mainiosti yleiskarttana.

Käymme koko ajan selvittelyjä maaomistajien kanssa, emmekä siksi ole voineet vielä julkistaa uusinta reittiä. Jo tässä vaiheessa tiedämme, että reittimme ovat muuttunut ja tulee jatkossakin vielä muuttumaan. Vuonna 1992 piirrettiin silloinen reittimme tarkemmalle karttapohjalle ja tämä kartta on ollut kotisivuillamme. Tarkkuus on riittänyt siihen, että sen avulla on voinut vaeltaa. Koska emme voi julkistaa uutta karttaa reitistä ja koska vanha kartta on aiheuttanut väärinkäsityksiä, olemme toistaiseksi poistaneet sen sivultamme. Tämä ei ole ongelma vuoden 2022 ryhmävalluksella, sillä järjestäjät huolehtivat reitillä pysymisestä.

Vuoden 2020 karttaan liittyy myös Pyhän Henrikin tien reittiseloste Turusta Kokemäelle. Tämä on pääosin voimassa. Leader-hankkeen aikana reitti tulee kokemaan lisää muutoksia. Joitakin selviä muutoksia on jo tehty reittiselosteeseen. Kaikesta huolimatta siihen tulee suhtautua lievän varauksellisesti:

"Lähtö on Turun Tuomiokirkolta, josta edetään Halisten sillalle. Sillan ylityksen jälkeen jatketaan Koroistenniemelle, josta Maarian kirkon kautta Kärsämäentietä Kärsämäen hautausmaalle. Täältä hautausmaan oikeaa laitaa ylikulkusillalle, jossa ylitetään ohikulkutie ja jatketaan ohittaen lentokenttä vasemmalta puolelta aidan vierustaa seuraten. Ruskon kirkolle tullaan maantietä 2012. Jatketaan Nousiaisten kirkolle reittiä Hujalantie-Liukolantie- Vehmaantie- Lankilantie- Killinvahantie- Halisojantie. Matka jatkuu Hirvijoen yli kävelysiltaa myöten Koljolan kylään Repolantielle ja Repolankujaa Repolanristille. Täältä matka jatkuu Repolankujaa pitkin Vainionpohjantielle ja edelleen päällystetylle Mynämäki- Yläne-maantielle 2020, jota kuljetaan noin 7 km. Reitti jatkuu metsäautotietä Haankylään, jossa siirrytään Yläneen Vaskijärveä sivuavalle maastotaipaleelle. Honkilahdentietä palataan maantielle 2020, jolta jatketaan viitoituksen mukaan Yläneen kirkolle. Täältä reitti kulkee osin Vanhaa Turun tietä, osin uutta tietä 204 Säkylään. Kristelinportilta kulku-ura ohjautuu läpi nummien Pyhäjoelle noudattaen loppuosaltaan maantietä 213. Huovinrinteen varuskunta-alue ohitetaan länsipuolelta matkalla Köyliön Kankaanpäähän. Matka jatkuu Pyhän Henrikintietä 2131, Köyliönjärven itäpuolitse Lähteenkylään ja Pyhän Henrikin muistomerkille Kirkkokarille. Matka Kirkkokarille Taren pihapiirin kautta Taren rantaan on noin 600 metriä peltotietä seuraten. Rannassa odottaa soutuvene, jota matkaaja voi vapaasti käyttää saarelle päästäkseen. Kirkkokarilta matka jatkuu tietä 2131 ja Eura-Huittinen- tien ylityksen jälkeen maantietä 2140 Kokemäelle Pyhän Henrikin saarnahuoneelle, joka on vaellusreitin pohjoinen päätepiste".

Tutustu nyt reittiin tarkemmin ja avaa yllä kuvattu Pyhän Henrikinpyhiinvaellusreitti kartallapyhiinvaellusreitti kartalla